گیره زیر دریلی به شکل کلاسیک و سنتی وسیله ای متشکل از چند بخش اصلی می باشد که قسمت این بخشها، دو فک ثابت و متحرک هستند. محلی که قطعه مورد نظر بین این دو فک قرار می گیرد و به وسیله ی دسته و محور قطور بین آن دو فک، قطعه در جای خود بدون دخالت نیروی انسانی یا دست ، محکم و ثابت خواهد ماند تا کاربر قادر باشد بر روی آن به شکل آزادانه فعالیت کند.
این سادهترین و مطرح شدهترین طرز کار گیرههای گیره زیر دریلی است. نخست، گیرهها تنوع زیاد و متنوعی نداشتند و با یک نوع گیره ثابت سنتی تمامی قطعه ها را با هر نوع سختی و مشکلاتی که وجود داشت مهار میکردند, اما پس از به وجود آمدن مشکلاتی از جمله صدمه به کاربر و آسیب به قطعه و پروژه که بخش بزرگی از آنها به دلیل ناهمخوانی جنس گیره با قطعه و شرایط استاندارد کاری بود، سازندگان این نوع ابزار به فکر تولید گیره مورد نظر بر اساس نیازها و موقعیتهای مختلف کردند.
به این ترتیب این گیرهها به تدریج از تنوع خاصی برخوردار شدند که امروزه بنا به نوع کاربری، ابعاد، جنس ساخت، سنگین یا سبک وزنی، طریقه ی نصب، آسیب پذیری و حجم و اندازه قطعه، گزینه های خریدار در انتخاب آنها فراوان است. از نکات بسیار قابل توجه خرید این گیره صنعتی، ابعاد فک و کارگیر آن است، اینکه تا چه اندازه ای دو فک ثابت و متحرک از هم باز خواهد شد و مقاطع را تا در چه طول و عرض و ارتفاعی خواهد داد؟ نوع کاربری و اینکه گیره رومیزی چوب نیاز است یا فلز؟ و در کل اینکه مشخصات گیره مورد نظر خوب چیست؟ پرسشهای پر اهمیتی است که قبل از انتخاب گیره زیر دریلی می بایست جواب آنها را تا حدی بدانید. در غیر این صورت ابزار خریداری شده پاسخ احتیاجات شما را نخواهد داد.
نکات اصلی در گزینش و خرید گیره زیر دریلی
ابتدا بایستی بگوییم که گیرههای صنعتی از مهمترین ابزار یک محیط کاری محسوب میشوند. خواه در یک کارگاه کوچک نجاری، مکانیکی، مبل و کابینت سازی باشد و چه در یک محیط و موقعیت بزرگتر، این وسیله ساده و بسیار کاربردی در موارد و شرایط متفاوتی به کمک کارگران و خریداران آن میآید. امروزه گیرهها آن قدر اهمیت دارند که حتی برخی از اشخاصی که حرفه ی اصلی شان فنی نیست اغلب یک مدل عمومی و کاربردی آن را در خانه خود نگهداری می کنند و در موقعیتهای مختلف از آن استفاده می کنند.
شاید اینطور میتوان گفت که گیره مخصوصا زیر دریلی در میان تمام محصولات خانواده گیره های صنعتی، از محبوبیت و توجه بیشتری برخوردار بوده است از آن جا که فروش بالاتری نیز دارد بهتر است کمی بیشتر و حرفه ای تر راجع به عملکرد آن بدانیم.
نیازمندی
قبل از تصمیم به خرید ابتدا باید بدانید نوع مصرف شما به چه شکلی است؟ در چه حد کاربری و سطحی کار خواهید کرد؟ باید بدانید که حتی افقی و عمودی بودن موقعیت و شرایط آن هم مهم است؛ اینکه نیاز به جابجایی گیره خواهید داشت یا خیر؟ اینکه جنس و ابعاد نیازمندی شما به گیره چطور و چه اندازهای است؟ فشار و نیروی وارده به کار چقدر زیاد خواهد بود؟… اینها همه سوالاتی است که باید قبل از خرید یک گیره رومیزی از جوابشان مطلع باشید.
ابعاد و جنس و وزن
در خرید یک گیره صرفا سایز کلی خود آن مهم نیست؛ مشکل فقط این نیست که آن گیره روی میز یا در محیط کار شما جا میگیرد یا نه؟… بلکه اندازههای نسبی آن نیز مهم است. از جمله:
عرض فکها در هنگام خرید از ضروری ترین عدد در اندازه یک گیره میباشد و به شکل عرف و استاندارد عدد این قسمت به عنوان سایز در نظر گرفته میشود و در ثانی ارتباط مستقیم با گنجایش و حجم گیرایی آن دارد. اگر فک گیره عرض کمی داشته باشد، قدرت داشتن اجسام کمتر خواهد بود. عرض فک گیرههای زیر دریلی حدودا از ۲ سانتیمتر برای انواع گیره ظریف کاری و کوچک تا مدل بزرگ آن یعنی ۲۰ سانتیمتر تولید میشود.
طول یا همان فاصله حداقل و حداکثری باز شدن فک، که همچنین طول کارگیر گیره هم محسوب شده نیز مهم است. هر مقدار این عدد بیشتر باشد، برای قطعات بلندتر یک نیاز واجب است.
معمولا این عدد برای این محصول استاندارد حدود ۱ تا ۲۰ سانتیمتر است ولی در مواردی محدود و خاص میتواند بیشتر نیز باشد. در واقع عدد این بخش در گیره ی رومیزی لوله همان ظرفیت کارگیر قطر لوله است.
ارتفاع ( عمق فک) که به طور خاصی ظرفیت بلندای کار را نشان می دهد. هر چقدر ارتفاع فک از محور ب و بالاتر بیشتر باشد، میتوان اجسام را عمیقتر و به طول بیشتری در آن جای داد. ارتفاع فک ها نیز مطابق به کاربری گیره از حدود ۲ سانتی متر به بالاتر ساخته شده و تا ۱۵ سانتیمتر هم میرسند.
هزینه
این بدیهی است که این ابزار جزو محصولات بسیار گران بازار ابزار محسوب نمیشود اما هر چه به سمت انتخاب ابعاد بزرگتر و یا جنس و کاربری خاصتر روی آورید، اختلاف قیمت باهم نیز بیشتر خود را نشان می دهد. کشورهای ساخت این محصول متنوع بوده و در بازار انواع گیره های چینی و تایوانی و … وجود دارد، اما نوع ایرانی آن نسبت به باقی کشور ها مقاوم تر و طول عمر بالاتری را داراست. داشتن قسمت لوله گیر، سندان، فک متحرک و پایه گردان نیز در این قیمت گذاری تاثیر دارد.
جمع بندی
توصیه ی ما به شما این است که برای خرید گیره های صنعتی وسواس زیادتری به خرج دهید؛ مخصوصا اگر آدم فنی و اصطلاحاً دست به آچاری هستید و برای تعمیرات و انجام فرایند های ماشینکاری یک کارگاه فنی، میز کار صنعتی احتیاج به یکی از این نوع گیرهها دارید، همیشه به یاد داشته باشید که انتخاب اشتباه، به جای تسهیل کردن کار شما میتواند نتیجه برعکسی دربر داشته و مشکلات فعالیتتان را بیشتر کند. گیره های زیر دریلی و میز صلیبی تولید شده در مجموعه میکرو صنعت هامون ضمانت بالایی ارایه داده و خیال شما را از هر گونه شبهه در رابطه با کیفیت و تنوع محصولات رفع می کند.